Pokoj v nevšedním hotelu si už rezervují první zájemci. Určený však není k odpočinku, naopak vybízí k aktivitě.

„Pokoje jsou pro páry. Provází je hlas vypravěče, který jim dává tipy, jak strávit večer. Máme tu pokoj inspirovaný filmem Zvětšenina o fotografovi a modelce, bondovkou Goldfinger nebo třeba Posledním tangem v Paříži. Zatím jsme otevřeli pět pokojů a ještě dalších pět bude následovat,“ sdělil člen realizačního týmu Tomáš Studený.

Hotel je specifický také v tom, že je bez obsluhy. Zájemci si objednají pokoj na internetu a přístupové údaje si vyzvednou v dolní části domu.

O strávení noci v jednom z pokojů uvažuje také Jan Sůra s přítelkyní, kteří si přišli hotel při jeho otevření prohlédnout. „Líbí se nám právě pokoj inspirovaný Snídaní u Tiffanyho,“ dodal Jan Sůra.

Chléb z řemeslné pekárny

V přízemí si lidé užijí kousek přírody v podobě vertikální zahrady, k tomu zakousnou třeba domácí chléb z řemeslné pekárny a cukrárny Elsner bistro. „Využíváme především čerstvé suroviny. Náš jídelníček je jednoduchý,“ popsala majitelka Simona Elsnerová.

Kdo bude mít chuť na něco ostřejšího, sleze pár schodů do baru Slast, který se vine sklepením. Čeká na něj útulné doupě.