V tomto článku na váš čekají popisy tří nádherných ostrovů ze tří různých částí Řecka. Zvolili jsme Zakynthos ležící na západním pobřeží u Jónského moře, Thassos ležící na samotném severu Egejského moře a Rhodos ležící na jihu jen kousek od tureckého pobřeží na pomezí Středozemního a Egejského moře.

Zakynthos: všudypřítomná zeleň

Bujná vegetace, zelené scenérie, strmé skály a zlatavé pláže. To vše charakterizuje ostrov Zakynthos, který se nachází na západě Řecka jen kousek od peloponéského poloostrova u Jónského moře. V této části Řecka bývá v zimě chladněji a častěji prší, díky tomu je povrch ostrova porostlý nádhernou a svěží bujnou vegetací, jež kontrastuje se skalisky a nádhernými plážemi na pobřeží. Místní magické západy slunce a překrásné scenérie se stovkami jeskyní se vám vryjí do paměti navždy. Divoce rostoucí rostliny a vůně jasmínu dokreslují místní atmosféru, zatímco po několika plážích se volně prochází chráněné karety obrovské a středomořští tuleni.

Určitou část ostrova již obsadila masová turistika, stále se zde ale najdou poklidná letoviska bez velkých hotelových komplexů, která mají komorní atmosféru. Doporučit vám můžeme například letoviska Xehoriati-Amoudi nebo Limni Keri.

TIP: Nejkrásnější dovolená na vás čeká. Vyrazte na Zakynthos se slevou last minute!

Thassos: hornatá perla

Thassos, to je perla, která je ukrytá hluboko v Egejském moři na úplném severu jen kousek od řecké pevniny. Stejně jako perly, tak i Thassos je drobný svou velikostí, okouzlující svou krásou a zároveň výrazný ve svém tvaru. Thassos je totiž pokrytý výraznějším hornatým povrchem a borovými háji, které na pobřeží přechází do romantických zátok a klidných pláží. Nejvíce vás okouzlí všudypřítomná romantika, kterou dokreslují tradiční horské vesničky a zajímavé historické památky.

Thassos vyhledávají především turisté, kteří touží po klidu a romantice a kteří chtějí kromě povalování na pláži vyrazit také na procházky do hor či za poznáváním historie. Na tento drobný ostrov se kvůli hornatému povrchu nevlezlo letiště, turisté proto létají na řecké pobřeží, odkud se do ubytování dopravují auty a trajektem. Vzdálenosti jsou ale opravdu krátké, nemusíte se tedy bát, že by přeprava trvala příliš dlouho.

TIP: Dovolená na Thassosu se slevou last minute. Vyrazte za slunečnými horami ještě letos!

Rhodos: síla slunce

300 slunečných dní. Tímto číslem se může chlubit ostrov Rhodos, který se nachází na samotném jihu Řecka jen kousek od tureckého pobřeží. Slunce a turecké vlivy cítíme na celém ostrově: najdeme zde nádherné písečné i oblázkové pláže, historické památky a také turecké lázně či orientální bazary. Moderní přítomnost a turismus se zde snoubí s bohatou minulostí, díky tomu zde jsou malé romantické apartmánové domy i hotely s all-inclusive. Stejně tak jako se zde potkávají dvě moře – zatímco na západě omývá ostrov Středozemní moře, z východu jej chladí moře Egejské. Obě pobřeží ale mají nádherně průzračnou vodu, bez obav můžete vyrazit do kteréhokoli letoviska. Pokud jste příznivci vodních sportů, vyrazte na samotný jih Rhodosu, který je považován za ráj pro surfaře.

Ať už hledáte dlouhé široké a vybavené pláže, nebo naopak soukromé pláže schované v kouzelných zátokách s divokou přírodou, na Rhodosu najdete vše.

TIP: Váháte, zda svou dovolenou strávit v apartmánu bez stravy nebo v hotelu all-inclusive? Rozhodněte se správně!