Italské kompresní návleky z elastické bakteriostatické tkaniny obsahující vlákna minerálů mědi, stříbra a uhlíku, které pro svou funkci využívají poznatky starodávné vědy o léčbě různých patologických problémů pomocí přikládání kovů na postižené místo – metaloterapie.

Tyto zdravotní návleky jsou určeny pro různé části těla (koleno, kotník, lýtko, loket, zápěstí, rukavice, ramena a hrudní páteř, kyčelní klouby atd.) a jejich hlavní účinek spočívá v tom, že při kontaktu tkaniny Kinetex s pokožkou pacienta dochází k vytváření mikromagnetického pole a elektrických mikroproudů v řádech do 300 mikroampér, které pronikají do těla pacienta a působí na pokožku, tukovou vrstvu, svalové tkáně okolí kloubů a páteře i na samotné klouby, komprese a mikroproudy stimuluji diurézu a mikrocevní i mikrožilní cirkulaci.

Díky stimulaci krevního oběhu v mikrocévních a mikrožilních řečištích, se významně zlepšuje distribuce vyživujících a léčivých látek do tkání, v důsledku čeho dochází ke zkvalitnění metabolických procesů v tkáních, což má velmi pozitivní účinky na klinický stav například páteřního svalstva, šlach, úponů a kloubů.

Velmi důležitou přidanou hodnotou návleků Kinetex pro pacienta je to, že tkanina Kinetex je schopna, podle Gate Control Theory, zajišťovat blokování receptorů bolesti, a tím poskytovat pacientovi významnou úlevu od bolesti, bez nutnosti nadměrného užívání analgetik.

Díky svým bakteriostatickým vlastnostem zabraňuje tkanina Kinetex při kontaktu s pokožkou množení bakterií.

Navštivte webové stránky www.kinetex.cz, kde naleznete nabídku veškerých produktů značky Kinetex. Produktů, které vám pomůžou od nepříjemných bolestí.